Mijn ervaringen

Mijn ervaringen

De beste leerschool zijn je eigen ervaringen. Ook bij mij is dit niet anders.

Jarenlang liep ik diverse instanties af, op zoek naar de juiste hulp voor mijn zoon. Naast dat het me vele handreikingen en inzichten heeft gebracht, bracht het mij eenmaal thuis vaak ook frustratie. In de praktijk bleek het allemaal niet zo makkelijk. Vele emotionele discussies met mijn zoon volgden. We werden er allebei niet gelukkiger van.

 Als moeder gaf ik echter niet op en gaandeweg ontdekte ik dat ik de situatie anders moest benaderen. De situatie zelf kon ik niet direct veranderen, maar de manier hoe ik er over dacht wel. Langzaam leerde ik mijn emoties los te koppelen van de escalaties en begon mijn zoon echt te zien. Ik herontdekte mezelf, zonder mijn zoon te veranderen. Hoe anders was dit de afgelopen tien jaar, waarin ik juist mijn zoon probeerde te veranderen, maar intussen het tegenovergestelde leek te bereiken.

Inmiddels zijn onze gesprekken weer leuk en kunnen we in gesprek zonder elkaar in de haren te vliegen.

 De dagen razen aan ons voorbij en we proberen een zo goed mogelijke invulling te geven aan al onze rollen, gevoed door ervaringen en patronen uit onze jeugd.

Maar durf jij even stil te staan en te kijken naar jezelf? Bewustwording van je gedrag en het zien van de gevolgen hiervan, zijn essentieel. Wees net als ik, niet langer een slachtoffer van je (thuis)situatie en begin bij jezelf. Durf te veranderen. Ik help je graag.