Bewustwording

Ineens had ik het door. Ik zat vast in een situatie waarin ik helemaal niet wilde zijn. Ik kwam terecht in een neerwaartse spiraal en kon er letterlijk ziek van worden. Ik wist wel dat er iets moet veranderen, maar hoe en waar begin je?

Vaak komt een verandering niet van de grond en berust je er maar in dat het nooit anders zal worden. Misschien de ‘makkelijkste’ weg, maar het brengt je uiteindelijk weinig meer dan (nog meer) frustratie of verdriet.  Ook ikzelf trapte in het verleden in deze valkuil.

Ik kwam in de situatie waarin ik keuzes moest maken, hoewel ik het liefst in mijn comfortzone bleef.
Op dat moment ben ik mijn gedachten gaan onderzoeken en kwam ik er achter dat ik voortdurend in mijn hoofd leefde. Ik werd me toen steeds bewuster van mijn gedachten en realiseerde me dat ik mijn gedachten steeds bleef voeden met oude overtuigingen, emoties en familiepatronen. Mijn handelen was een direct gevolg daarvan. Inmiddels durf ik keuzes te maken en de veranderingen te omarmen. Puur door het feit om te kiezen te doorvoelen en te accepteren wat nu is, kom je in een betere flow.
Graag wil ik ook jou laten zien en ervaren dat je bepaalde situaties misschien niet kunt veranderen, maar je gedachten over de situaties wel!
Weet dat ongeveer 95% van onze gedachten onbewust zijn. Door deze onbewuste gedachten naar de oppervlakte te brengen en je bewust te maken van je eigen denken en het daarop volgend handelen, kan je verandering in gang zetten. Ik geef je graag een nieuwe kijk op je eigen gedachten.

Wil ook jij het heft over je gedachten weer in eigen handen? Dan ben je hier op de juiste plaats.